Artiklar om motorbåtar


08-400pre-BOTY-BO

Förarsäte

Samverkande teknik
Din totalupplevelse är beroende av flera faktorer. Om du glider
sakta fram, kör i hög fart över vita gäss, eller roar dig med att göra snabba slalomgirar ska båten fungera, det är alla överens om. Skrovet spelar stor roll, likaså motorn, men gränssnittet mot människan (stolen), är kanske viktigast av allt.

Max komfort närmast kroppen
Utvecklingsavdelningen hos Chaparral har lagt ner ett rigoröst arbete på att ta fram en stol som ger dig en komfortabel upplevelse, oavsett om det går sjö i kombination med lite fart.Stolen är byggd i ett stötupptagande material. I sitsen finns ett speciellt "trampolin-fjädringssystem" för extra komfort när båten landar i vågdalar. Uretan skuminlägg dämpar stötar ytterligare. Stolen är säkrad med delar av stål och svajar inte. Du kan fälla upp främre delen av sitsen, för att kunna stå upp och köra. 

 

Extended V-plane, ett unikt skrov

Skrovets form - Extended V-Plane
Om du testar en Chaparral kommer du att imponeras av sjöegenskaperna.  Nyckeln till den stabila gången ligger i skrovet. Teknologin som används, Extended V-Plane, ger dig snabbare planingstider, stabilare gång och bättre grepp i snäva svängar.

Rak kurs
Om du har en wakeboardåkare hängandes efter dig i hög fart, eller du kör väldigt sakta genom en å eller kanal, kommer du att uppskatta att båten går rakt. Skrovets egenskaper ger dig väldigt fin gång, både i högfartssituationer och när du ska manövrera i låg hastighet.

Stabilt
Ett djupare, bredare och längre skrov ger mer stabilitet, vilket kommer att värderas högt av vänner och familj som åker med dig. Det känns betydligt säkrare och behagligare om båten lutar åt alla håll och kanter så fort någon rör sig i den.

Skrovets uppbyggnad
En närmare titt på skrovets konstruktion visar att det är otroligt välgjort och slitstarkt. Chaparrals Quad-Radial lamineringssystem ger skrovet styrka där det behövs som mest.

Hitta den rätta

Artikel från Båtnytt


Digitala instrument

"Instrumenteringen lyft till en ny nivå

Faria-instrumenten …


Marinium Båstad All rights reserved©